top of page
Heading 1

חטיבת הבניים מרכז עמי"ת למחוננים ומצטיינים
ספר הפרויקטים 2023
תלמידי ומורי חטיבת הבניים של מרכז עמי"ת תל-אביב גאים ושמחים לשתף אתכם בבטעימה קטנה מהפרויקטים והתוצרים של רצועת מסדרונות החקר
איתן עופר, גיא ברקוביץ, גיא הרצמן, יהלי חזן, יוחאי מזרחי

חקר תיעודי - קופסת הגפרורים של סבתא חנה
מה עשינו בפרויקט?
נפגשנו...
התחלנו להעלות רעיונות לסרט תיעודי, חשבנו, חקרנו, זה לא היה קל, אבל הצלחנו למצוא נושא : סרט תיעודי על סבתא-רבתא של אחד מחברי הקבוצה, חנה.
תקציר הסרט: חנה נולדה ב-1922 למשפחה עשירה בשטוטגרט. הכל היה רגיל עד שהיטלר עלה לשלטון. חנה ברחה מגרמניה לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה עם משפחתה. היא לקחה איתה רק קופסת גפרורים מהעסק של אביה בגרמניה.
תהליך העבודה: הגענו לפגישה בביתה של חנה. צלמנו את חנה, היא הייתה צלולה, היה קשה לשאול שאלות כי השמיעה שלה הייתה טיפה פחות חזקה מהזיכרון שלה, אבל שמענו הרבה סיפורים ופרטים.
לאחר מכן התחלנו למצוא קטעים מהצילומים ולערוך אותם לפי סדר הסיפור. חיפשנו חומרים שנוכל לשים בתוך הסרט: תמונות, סרטוני ארכיון ממלחמת העולם וכו'.
אבי דבאח
בהנחיית:
תמי רסיוק

שאריות של חיים
שלוש סדרות של תמונות שמייצגות את הדברים שאנשים משאירים מאחוריהם. רחובות ריקים, שולחנות מלאים בחפצים,וחדרים מלאים בזיכרונות.
אושרי חיון
בהנחיית:
רות אבטה

Ticket to wonderland
בתקופה שבה שום דבר לא בטוח ואף אחד לא יכולה להבטיח לי עתיד, שבו אני שווה בדיוק כמו אח שלי. עתיד שבו לי יש את הכוח להחליט מי אני ומה אני רוצה להיות. ואומרים לי שאני רק ילדה ושאלו עניינים של גדולים ושזה לא נוגע לי. אבל כן זה נוגע לי נוגע אולי יותר מלכל מבוגר כי אין דבר יותר מוזר מלהיוולד לעולם מנוכר שבו אני כמעט שום דבר.
אבל איך משחררים את העתיד? מחליטים שלי זה לא נוגע?
אז לפחות בינתיים אני לא משחררת אבל כדי לפעמים להרפות לרגע אני יוצרת לי עולם בצילום עולם צבעוני ולא כל כך הגיוני שבו אין חוקים והכל יכול לקרות אין גבולות של אפשרי או ריאלי, ובעיקר? אף אחד לא יכול לקחת אותו ממני.
אושרי חיון
בהנחיית:
רות אבטה, נוגה בר יצחק

פרויקט את
פרויקט את הוא פרויקט צילום ותיעוד שמטרתו לשתף ולהנכיח את החוויה שלנו כנשים ונערות במרחב הציבורי.
אנחנו נוגה ורות נערות בכיתה ח' שלא מרגישות ביטחון במרחב הציבורי. ומעבר לכך - אנחנו גם לא מרגישות שיש מקום לשיח על תחושת חוסר הביטחון שמלווה אותנו במרחב הזה. שיח על החוויות היומיומיות והשקופות, על הגבר שהלך מהר מדי מאחוריי או התיישב לידי באוטובוס. לחברה מאוד קל לבטל את החוויות האלו, שמבוססות לעתים על תחושות בלבד ולא על אירועים שבאמת קרו - הגבר שהלך מהר מאחוריי לא באמת עשה לי כלום, ואני לא יודעת האם הפחד שלי היה מוצדק, או שמדובר רק במישהו שמיהר. גם בתור נשים ונערות מאוד קל לנו לבטל את התחושות האלו בינינו לבין עצמנו ולא לתת להן מקום.
אנחנו מתרגלות להתהלך ברחוב כמו בשדה קרב, ובמהלך הראיונות שמענו נשים רבות מתארות את ההבעה האטומה או הקשוחה שהן עוטות בשעה שהן הולכות במרחב הציבורי, לא יוצרות קשר עין, לא מתלבשות בשום צורה שעלולה למשוך תשומת לב. אנחנו מוקפות במסרים מהחברה
אנחנו מתרגלות לתחושת חוסר הנוחות, לפחד ולהשפלה שמתלווים למעבר יום יומי במרחב הציבורי.
כל כך לבטל את התחושות האלו בינינו לבין עצמנו, לא לתת להן מקום. להתרגל אליהן
המטרה של הפרויקט שלנו היא ליצור מקום עבור השיח הזה ולתת לגיטימציה לתחושות האלו, שמלוות חלק מהנשים והנערות באופן יומיומי.
במסגרת הפרויקט קיימנו סדרת ראיונות עם נשים ונערות בגילים מגוונים מערים שונות מהמרכז, ויצרנו יחד עם הנשים והנערות האלו סדרת תמונות שמטרתה להדהד ולשקף את החוויה האישית שכל אחת שיתפה אודותיה בראיון.
הפרויקט נוצר מתוך החוויה האישית שלנו במרחב הציבורי, ואנחנו מרגישות שהוא מהווה צעד משמעותי לכיוון הנכון בשיפור השיח בנושא.
אושרי חיון
בהנחיית:
נגה שטאובר

כנפיים
בפרויקט שלי התעמקתי בשלב טכנולוגיה ביצירה והכנתי כנפיים שמתקפלות ונפרסות בשליטה על ידי כפתור.
ארז דוכן
בהנחיית:
תמר זהבי

החותלות המאירות
בפרויקט השנה שילבתי טקסטיל וטכונולוגיה. סרגתי חותלות אשר משולבים בהן נורות לד הנדלקות בהתאם למרחק שצעדת.
ארז דוכן
בהנחיית:
תמר ביז'אווי

מאחורי הטלאים
במהלך העבודה על הפרויקט נתקלתי בהרבה מידע על תעשיית האופנה המזהמת ועל תנאי ההעסקה הלא הוגנים והשכר הנמוך התעשייה. הפרוייקט שלי הוא תצוגה של החוסר הוגנות הזה המשלבת פרטי טקסטיל ובסופה שמלה שתפרתי וצעיף בעל אפקט של עלייה באש
ארז דוכן
בהנחיית:
ארד מיזן
